je hebt een lichaam en een geest… en ze zijn meer verbonden dan je denkt!

Dit interview en de bijbehorende tweedelige podcast nodigt je uit om heel anders te gaan kijken naar je lichaam, gedachten, emoties en wat gezondheid nu eigenlijk is.

interview ten behoeve van een artikel en podcast

Eerder deze maand had Regien Theuns een interview met psycholoog en gezin- en relatietherapeut Mirella Brok van overpsychologie.nl . Het werd een mooi gesprek over gezondheid, balans, samenwerking tussen therapeuten en psychologen en de interactie tussen lichaam en geest. Dit resulteerde in een tweedelige podcast “Beïnvloed je gezondheid” en een artikel “Lichaam en geest in balans”.

anders kijken naar je gezondheid

Fysieke, mentale en relationele processen beïnvloeden je gezondheid. Je gezondheid heeft weer invloed op je fysieke, mentale en relationele leven. Het is een kip en ei verhaal, zo vertelt Regien Theuns, natuurgeneeskundig therapeut. Daarom kunnen verschillende interventies in verschillende volgordes je gezondheid bevorderen. Je gezondheid is een belangrijke en complexe zaak.

Vanaf januari 2024 lees je dankzij het artikel Lichaam en geest in balans hoe fysieke, mentale en relationele componenten invloed hebben op je gezondheid. Er is nog zoveel meer over te leren! Vandaar deze tweedelige podcast Beïnvloed je gezondheid.

Ben jij nieuwsgierig genoeg om je hierin meer te verdiepen? Doe jij meer moeite dan:

  • Met deze 5 tips lukt het je om…!
  • In 7 stappen kom je daar waar…!
  • Met slechts 10 minuten per dag kan ook jij…!
  • Alles wat je nodig hebt in één dagelijks…!

Ons brein én onze zoekmachines gaan goed op snelle concrete oplossingen die voor ons állemaal gelden. Tegelijkertijd weten we allemaal óók best wel dat het vaak wat complexer is. Complexer en vloeibaarder. Hoewel niches en specialismen de economie draaiend houden, is er soms een overlap, samenwerking of een holistische kijk nodig. Deze tweedelige podcast inspireert je tot anders kijken naar je gezondheid.

Podcast beïnvloed je gezondheid deel 1

Sta samen met Mirella Brok van Over Psychologie en Regien Theuns stil bij de volgende vragen:
Wat doet een natuurgeneeskundig therapeut?
Is er voor een natuurgeneeskundig therapeut een verschil tussen lichaam en geest?

Regien legt de samenhang tussen lichaam en geest uit aan de hand van een klacht. Bijvoorbeeld PMS dat lichamelijke, psychologische en relationele aspecten van ons leven beïnvloedt. Samenhang tussen lichaam en geest is ook zichtbaar in de ‘fantastische fabriek’ die ons lichaam volgens Regien is. Bijvoorbeeld in een tekort van het stofje GABA.

Podcast beïnvloed je gezondheid deel 2

In ‘Beïnvloed je gezondheid deel 2‘ hoor je meer over onderstaande onderwerpen:
Wanneer kan een natuurgeneeskundig therapeut samenwerken met een psychosociaal therapeut?
Hoe werken reguliere artsen bijvoorbeeld samen met natuurgeneeskundig therapeuten?
Wanneer werkt een psychosociaal therapeut samen met een natuurgeneeskundig therapeut?

 

podcast beïnvloed je gezondheid deel 1 (24:18)
podcast beïnvloed je gezondheid deel 2 (20:25)