leef je leven in balans

24,50

  • gezondheid – leefstijl – wetenschappelijk
  • 31-08-2023, 1e druk
  • ISBN / EAN 978 94 6481 350 0
  • NUR 860 – 861 – 450
  • Gratis verzending
Artikelnummer: 001 Categorie:

Er is veel geschreven over gezondheid, voeding en hormonen. Vaak oppervlakkig of juist erg wetenschappelijk. In dit boek wordt op begrijpelijke wijze ingegaan op deze onderwerpen en op hoe ze elkaar beïnvloeden.

Wat is het effect van hormonen die uit balans zijn? Hoe zijn we evolutionair gecreëerd en geprogrammeerd? Hoe zit het met angst, stress en depressie? Wat zijn neurotransmitters precies? Wat is gezonde voeding en wat juist niet? Waarom denken en doen we zoals we doen? Waarom val ik niet af, wat ik ook probeer? Waarom heb ik PMS, PCOS of een problematische menstruatie? Waar komen vage of chronische klachten vandaan (en wat doe ik eraan)? Hoe voorkom ik opvliegers en andere overgangsklachten? Hoe zit het met hormoontherapie? Hoe blijf ik blij en lekker in mijn vel zitten? Hoe komt het dat ik moe, lusteloos of niet gemotiveerd ben? Waarom lig ik ’s avonds klaarwakker in bed?

Een aantal vragen waarop je in mijn boek antwoord krijgt. En vooral leg ik uit hoe deze vragen met elkaar samenhangen.

Dit boek geeft onder andere een beknopt beeld van de werking van je brein en voor je brein belangrijke stoffen, de kracht en impact van je hormonen, het belang van een gezonde microbenpopulatie in je darmen, een goede leefstijl en verantwoorde voeding voor je gezondheid, vitaliteit en good looks. Verder komen belangrijke invloeden zoals evolutie, programmering, inprenting, circadiaans ritme, de kritische periode en omgaan met stress aan de orde.

Lees ook

Over de auteur

Lezingen en workshops