Over de auteur

“…Wat je ook voelt of ervaart en wat je drijfveren ook zijn, ik help je graag om een bewuste leefstijl, sterkere gezondheid en meer vitaliteit te bereiken. Want hoe beter jij je lichaam en jezelf als mens leert begrijpen, hoe beter je kunt weten en voelen wat je werkelijk nodig hebt. In meedenken met je lichaam, je oerbrein slim een beetje om de tuin leiden en samenwerken met je hormonen en je andere ‘inwendige influencers’ ligt de sleutel tot een blij en vitaal leven. Wat ik precies bedoel met de door mij gekozen term ‘inwendige influencers’ wordt in mijn boek helemaal duidelijk…”
[uit het boek ‘Leef je leven in balans’]

Mijn achtergrond

Mijn naam is Regien Theuns en ik ben natuurgeneeskundig therapeut en auteur van het boek ‘Leef je leven in balans’.

Inmiddels werk ik zo’n zestien jaar als therapeut in mijn eigen praktijk. Alhoewel ik mijn hele volwassen leven opleidingen en cursussen op het gebied van reguliere en complementaire zorg heb gevolgd, ben ik niet altijd therapeut geweest. Mijn basis ligt op het gebied van psychologie en psychotherapie, maar ik heb daarna jarenlange ervaring in de financiële dienstverlening en binnen het management van veel verschillende bedrijven opgedaan. Ik zie dat als een verrijking van mijn kijk op mensen en situaties en van mijn vermogen om te motiveren en te begeleiden.

Naast mijn studies en werk in de praktijk heb ik honderden boeken verslonden, evenveel wetenschappelijke stukken bestudeerd en urenlange gesprekken met mentoren gevoerd. Dat heeft geleid tot de unieke kennis en samenhang tussen de verschillende onderwerpen die ik in de elf hoofdstukken van mijn boek heb overgebracht.

mijn werk

In mijn praktijk richt ik me vooral op hormoonbalans en hrt (hormone replacement therapy), waar nodig aangevuld met natuurgeneeskunde, advies op het gebied van voeding, leefstijl en supplementen, coaching, massagetherapie en energetisch (lichaams)werk. Ik werk daarbij holistisch en kijk naar het geheel, waarbij ik al mijn kennis en ervaring inzet. Waar nodig werk ik samen met de reguliere medische zorg. Op die manier begeleid ik mijn cliënten om hun lichamelijke, mentale en emotionele klachten aan te pakken en weer balans te vinden in hun lichaam en in alles wat er wordt gevraagd in het dagelijks leven. Dus eigenlijk: mijn boek individueel toegepast!

mijn passie en verwondering

Na tientallen jaren studie en bijscholing en vele honderden afspraken in de praktijk, durf ik mijn werk inmiddels wel mijn passie te noemen. Die passie maar ook de verwondering over hoe ons lijf nou echt werkt en hoe we daarop invloed kunnen hebben breng ik over in mijn praktijk en heb ik geprobeerd over te brengen in mijn boek.

Ik weet en doe veel denk ik wel eens, maar toch kan en wil ik niet inkrimpen tot een beperkt stukje van mijn werk omdat dat ‘beter zou verkopen’. Bij een specifieke klacht kan de oorzaak lichamelijk zijn, maar het is ook mogelijk dat er mentaal, emotioneel, energetisch, sociaal of zelfs spiritueel iets speelt. Juist dat breed kunnen kijken en voelen en de onderlinge verbanden kunnen zien, is belangrijk om snel en blijvend tot een verbetering te komen. Geen enkele klacht is te wijten aan slechts een enkele oorzaak. Alles is echt met elkaar verbonden.

Mijn persoonlijke leven

In mijn persoonlijke leven geniet ik van gezelligheid en samenzijn met mijn geliefden. Ik krijg energie van vroege ochtendwandelingen in de natuur, van fotograferen tijdens reizen en van rustige momenten met een glaasje koele rosé of een kopje thee.

Zeker ben ik zelf in mijn leven ook tegen fysieke, mentale en emotionele klachten en ervaringen aangelopen. Problemen rondom menstruaties, zwangerschappen, de (pre)menopauze, stress en burnout, mentaal en emotioneel zware periodes en lifechanging events zijn ook aan mij helaas niet voorbijgegaan. Maar ook het positieve effect van een bij mij passende leefstijl in combinatie met hrt (hormone replacement therapy) heb ik aan den lijve ondervonden en ondervind ik nog steeds.

Die ervaringsdeskundigheid is een prettige bijkomstigheid binnen mijn werk in de praktijk als het gaat om inlevingsvermogen en weten wat er mogelijk is. Maar tegelijkertijd weet ik als geen ander dat elk mens uniek is, dat dezelfde klachten kunnen worden door een combinatie van totaal verschillende oorzaken én dat er een constante openheid voor nieuwe inzichten en veranderende standpunten nodig is. En dat kan ik niet genoeg benadrukken, want onze medische én complementaire werelden zitten helaas niet altijd op die wijze in elkaar!

‘zodra je aan een draadje van de natuur trekt, merk je dat de rest van het universum eraan vast zit…’

Lees ook

Lezingen en workshops

Praktijk